Komercijalna banka dobiće kredit od 20 miliona evra od EFSE

Bez autora
Jun 09 2010

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) odobriće Komercijalnoj banci iz Beograda kredit od 20 miliona evra. Komercijalna banka će novac iskoristiti za finansiranje investicija i obrtnog kapitala lokalnih mikro i malih preduzeća i preduzetnika sa dugoročnim kreditima u iznosu do 100.000 evra. Ovo je drugi krediti koji je EFSE odobrio Komercijalnoj banci za refinansiranje kredita za mikro i mala preduzeća, a prvi je odobren u maju 2009. godine u iznosu od 20 miliona evra. Taj kredit olakšao je otvaranje novih radnih mesta i ubrzao rast mikro i malih preduzeća i doprineo većem poverenju u bankarski sektor u Srbiji. EFSE u Ohridu u Makedoniji organizuje trodnevni godišnji skup koji traje do četvrtka, a najavljeno je da će potpisati ugovore o kreditima sa šest finansijskih institucija iz Jugoistočne Evrope.

Komercijalna banka dobiće kredit od 20 miliona evra od EFSEEvropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) odobriće Komercijalnoj banci iz Beograda kredit od 20 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju tog fonda, Komercijalna banka će novac iskoristiti za finansiranje investicija i obrtnog kapitala lokalnih mikro i malih preduzeća i preduzetnika sa dugoročnim kreditima u iznosu do 100.000 evra.

Ovo je drugi krediti koji je EFSE odobrio Komercijalnoj banci za refinansiranje kredita za mikro i mala preduzeća, a prvi je odobren u maju 2009. godine u iznosu od 20 miliona evra.

Taj kredit olakšao je otvaranje novih radnih mesta i ubrzao rast mikro i malih preduzeća i doprineo većem poverenju u bankarski sektor u Srbiji.

EFSE u Ohridu u Makedoniji organizuje trodnevni godišnji skup koji traje do četvrtka, a najavljeno je da će potpisati ugovore o kreditima sa šest finansijskih institucija iz Jugoistočne Evrope.

Cilj EFSE je da podstakne ekonomski razvoj i prosperitet u Jugogoistočnoj Evropi. U Srbiji je počeo rad 2005. godine i od tada je za sedam banaka ponudio finansiranje u iznosu od 94 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik